Uskon nuoriin, usko sinäkin <3

Kuva: Jenni Korte / Etu-Töölön lukio

Toukokuu oli minulle monella tapaa opettavainen. Viikonloput tuli vietettyä tällä kertaa eri koulujen opiskelijoiden kanssa. Luennoin yrittäjyydestä Etu-Töölön lukion yrittäjyysleirillä, jossa sain tutustua nuorten innovointikykyyn ja heittäytymisen taitoon. Pidin opetuspäivän graafisen suunnittelun opiskelijoille digitaalisista palveluista Helsinki Design Schoolilla. Nöyrimmät arvostukseni kumpaakin koulua kohtaan – he panostavat opetuksen työelämälähtöisyyteen ja inspiroivat nuoria olemaan ahkeria. 

Myyntimaatio tunnetaan matalasta kynnyksestään toivottaa tervetulleiksi alamme opiskelijoita harjoittelijoiksi sekä suorittamaan oppisopimusta. Tilanne on selvä win-win. Opiskelijat pääsevät tekemään muihin harjoittelupaikkoihin verrattuna monesti (tuhat) astetta siistimpiä juttuja, sillä luottamuksemme heihin on kova – ja me saamme laatikon ulkopuolelta ajattelevia tekijöitä, joiden innostus ja kyky innovoida on korkea. Osa päätyy meille ihan oikeasti duuniin opintojen päätyttyä.

Tyypillinen puhelu opiskelijalta, joka hakee yrityksestämme harjoittelu- tai oppisopimuspaikkaa alkaa useimmiten opiskelijan kovin epävarmalla itsensä esittelyllä, jonka jälkeen ”pyydetään” mahdollisuutta työllistymiseen. Eikä ihme. Oma kokemukseni kertoo, että monet työpaikat arkailevat nuorison palkkaamista, sillä kokemattoman opiskelijan koulutus saatetaan nähdä työläänä ja rasittavana.

Ei ole paljonkaan aikaa kulunut siitä, kun itse olin tämä esimerkin nuori opiskelija puhelimen toisessa päässä, epätoivoisesti etsimässä henkilöstöjohtajaa, joka kuuntelisi asiani tai edes vastaisi puhelimeen. Tilanne muuttui täysin, kun rupesin uskomaan itseeni, sillä se peilautui muihin.

Näen opiskelijoissa valtavaa potentiaalia. Heille tulisi antaa mahdollisuus kantaa yrityksessä vastuuta niinkuin minullekin aikoinaan annettiin. Aiomme Myyntimaatiolla jatkossakin tiivistää yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja toivottaa opiskelijat tervetulleiksi aina kun se vain on mahdollista.

Uskon nuoriin. Usko sinäkin <3

Jaa tämä artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vinkkejä ja kannanottoja, minulta sinulle.